nieuws

Onderhandelingen Omnisport afgerond

bouwbreed

arnhem ­ De onderhandelingen voor het Omnisportcentrum in Apeldoorn zijn rond. In het complex, dat 63 miljoen euro gaat kosten, komt Nederlands eerste indoor wieler­ en atletiekbaan voor internationale wedstrijden. In de hal is plaats voor 6500 toeschouwers. In het centrum komen tevens een topsporthal, winkels, sportgerelateerde functies en appartementen. Het consortium Libéma/GiesbersGroep ontwikkelt, bouwt […]

arnhem ­ De onderhandelingen voor het Omnisportcentrum in Apeldoorn zijn rond. In het complex, dat 63 miljoen euro gaat kosten, komt Nederlands eerste indoor wieler­ en atletiekbaan voor internationale wedstrijden. In de hal is plaats voor 6500 toeschouwers.

In het centrum komen tevens een topsporthal, winkels, sportgerelateerde functies en appartementen. Het consortium Libéma/GiesbersGroep ontwikkelt, bouwt en exploiteert het centrum tot en met tien jaar na oplevering.

De gemeente Apeldoorn investeert zelf 33 miljoen euro en blijft eigenaar van de specifieke sporthallen. Voor het centrum is ongeveer 20 miljoen euro aan subsidies van het Rijk, de provincie, NOC*NSF en derden toegezegd.

De bouw begint in 2005, de oplevering staat gepland in 2006. Dat is later dan oorspronkelijk gedacht, doordat onderhandelingen, procedures en het verkrijgen van subsidies meer tijd vergden.

Reageer op dit artikel