nieuws

Ondergrondse parkeerkelder in buitengebied

bouwbreed Premium

WINTERSWIJK ­ Bij het grote vrijetijdscentrum Obelink vlak buiten Winterswijk wordt een ondergrondse parkeerkelder aangelegd. De provincie Gelderland eist namelijk van de gemeente dat ze bouwgrond in het buitengebied intensief gebruikt.

Het vrijetijdscentrum ligt aan een provinciale weg buiten de bebouwde kom van Winterswijk. Volgens een woordvoerder van de gemeentelijke afdeling Ruimtelijke Ordening wil de provincie de landschappelijke waarde van het gebied waar onder meer Obelink is gevestigd, zoveel mogelijk onaangetast laten. In de toekomst wordt hier een deel van de ecologische hoofdstructuur aangelegd. “Als Obelink bovengronds parkeerplaatsen zou aanleggen, betekent dat een aantasting van die ecologische structuur”, zegt de woordvoerder.

Obelink, een van de drie grootste vrijetijdscentra in Nederland, gaat fors uitbreiden. Volgens de woordvoerder van Ruimtelijke Ordening wordt bij de bestaande vestiging ruim 16.000 vierkante meter aan magazijn­ en winkelruimte bijgebouwd. Het huidige vloeroppervlakte bedraagt al 28.000 vierkante meter. Ook bovengronds komen er meer parkeerplaatsen. Reden voor de nieuwbouw is dat het vrijetijdscentrum over te weinig parkeer­ en magazijnruimte beschikt. Bezoekers moesten hun auto noodgedwongen in een weiland kwijt. Zowel Obelink als de gemeente en de provincie willen van die noodsituatie af, want op het weiland ligt een agrarische bestemming.

Reageer op dit artikel