nieuws

OM onderzoekt asbest in plantsoen Sas van Gent

bouwbreed Premium

sas van gent ­ Het Openbaar Ministerie in Middelburg stelt een strafrechtelijk onderzoek in dat moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor het asbest in het Ambachtsplantsoen in Sas van Gent. Eerder deze maand is in het plantsoen, een kleine nieuwbouwwijk, asbest gevonden. Daarop heeft de gemeente Terneuzen het plantsoen afgesloten met hekken. Er is een […]

sas van gent ­ Het Openbaar Ministerie in Middelburg stelt een strafrechtelijk onderzoek in dat moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor het asbest in het Ambachtsplantsoen in Sas van Gent.

Eerder deze maand is in het plantsoen, een kleine nieuwbouwwijk, asbest gevonden. Daarop heeft de gemeente Terneuzen het plantsoen afgesloten met hekken. Er is een onderzoeksbureau ingeschakeld om de bodem te onderzoeken.

Uit dat onderzoek blijkt nu dat er asbest en klein puin voorkomt in de groenstroken tussen de woningen en in de aarden wallen rondom de wijk. Het asbestgehalte in de aarden wallen (54 milligram per kilogram grond) ligt onder de toegestane norm, die in de groenstroken (125 milligram) daarboven. Op een stuk braakliggend grond, dat geen eigendom is van de gemeente, ligt het gehalte boven de 5100 milligram per kilogram.

De gemeente laat de eigen grond volgende week al afgraven en gaat overleggen met de eigenaar van het stukje resterende grond.

De gemeente wil nog onderzoek doen naar de verantwoordelijke. Op de plek van het plantsoen stond vroeger een machinefabriek.

Reageer op dit artikel