nieuws

Nieuw stukje snelweg Ede ­ Lunteren klaar

bouwbreed Premium

ede – Het gedeelte van de snelweg A30 tussen Ede en Lunteren is klaar. De A30 moet halverwege volgend jaar een nieuwe noord-zuidverbinding gaan vormen tussen de A1 (Amsterdam – Almelo) en de A12 (Den Haag – Arnhem). Rijkswaterstaat verwacht dat de A30 een flink deel van de dagelijkse files op de A1 en de […]

ede – Het gedeelte van de snelweg A30 tussen Ede en Lunteren is klaar. De A30 moet halverwege volgend jaar een nieuwe noord-zuidverbinding gaan vormen tussen de A1 (Amsterdam – Almelo) en de A12 (Den Haag – Arnhem). Rijkswaterstaat verwacht dat de A30 een flink deel van de dagelijkse files op de A1 en de A12 zal oplossen. De A30 voert nu van de A1 tot aan Lunteren. Volgende week zaterdag gaat vijf kilometer snelweg tussen Lunteren en Ede officieel open. Daarna volgt het laatste gedeelte van Ede naar de aansluiting met de A12. De snelweg vervangt de enkelbaans autoweg N30 die nu over de West-Veluwe loopt en die eveneens dagelijks files veroorzaakt. Rijkswaterstaat bouwt bij Ede een nieuw verkeersknooppunt Maanderbroek.

Reageer op dit artikel