nieuws

Marcom levert nieuwe puinbreker Pegson

bouwbreed

rijssen ­ Thijssen­Emans uit het Limburgse Beesel breekt dezer dagen puin met de nieuwe Terex­Pegson 1100 x 650 Premiertrak. Het bedrijf betrok deze mobiele breker van Marcom uit Rijssen.

De machine bereikt de locatie met behulp van een drie­assig wielstel met één sturende as. Snelsluitingen zetten deze boogie aan de voorzijde van de machine onder het chassis vast. Aan de achterzijde van de breker zit een king­pin. Op die manier verandert de puinbreker in zijn eigen �dieplader�. De machine is beveiligd tegen overbelasting door onbreekbare voorwerpen. Mochten deze in de breker komen, dan opent deze zich tijdens het draaien automatisch. De bekopening is hydraulisch verstelbaar met een maximum slag van 350 millimeter. Met een eigen gewicht van zo�n 47 ton is de machine geschikt voor het zwaardere werk en bereikt dagproducties van 1000 ton als afzonderlijke breker tot 1400 ton als voorbreker in combinatie met een zeef en een nabreker.

Turbodiesel

Een CAT 200 PK turbodiesel met PLC­besturing drijft de installatie aan. Het systeem is beveiligd tegen overbelasting en past automatisch de hoeveelheid ingespoten brandstof aan naar gelang de breker meer of minder energie vraagt.

Marcom levert ook de rupsmobiele zeefmachine Viper Apollo. In deze 21 ton zware machine zit een vrijwel vlak liggende dubbeldeks zeef. Het voorgebroken materiaal gaat via een stortbunker met bandvoeder naar de hoge capaciteit zeefbox. Die meet 3600 bij 1500 millimeter en heeft dubbele excenterassen. De zeefmachine zeeft het materiaal tot een korrelgrootte van maximaal 40 millimeter af en brengt de grotere korrels terug naar de TEREX­PEGSON breker, of ­ alternatief ­ naar de recent door Marcom geleverde 21,5 tons rupsmobiele rotorbreker �Bulltrack� van Liedlbauer. De inloop van deze machine meet 960 bij 635 millimeter en wordt als nabreker gebruikt.

Reageer op dit artikel