nieuws

Maastricht houdt vast aan bouw projecten

bouwbreed Premium

maastricht ­ Maastricht moet volgend jaar flink het mes zetten in de begroting, maar deze bezuinigingen gaan niet ten koste van de grote bouwprojecten. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor te blijven investeren in projecten als Markt/Maas, Belvedere, de Geusselt, Randwyck­Noord, Ceramique en de A2. Volgend jaar is erg belangrijk voor de voorbereiding van […]

maastricht ­ Maastricht moet volgend jaar flink het mes zetten in de begroting, maar deze bezuinigingen gaan niet ten koste van de grote bouwprojecten. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor te blijven investeren in projecten als Markt/Maas, Belvedere, de Geusselt, Randwyck­Noord, Ceramique en de A2.

Volgend jaar is erg belangrijk voor de voorbereiding van de ondertunneling van de A2. Eind dit jaar wordt het projectbureau A2 operationeel. B en W gaan ervan uit dat in 2007 kan worden begonnen met de uitvoering.

Het college kondigt aan dat binnenkort in combinatie met het eindrapport van het dossier Patio Sevilla een voorstel van de doorontwikkeling van Bouw­ en Woningtoezicht komt. De gemeente gaat vergunningverlening en handhaving scheiden en de handhaving flink uitbreiden.

Maastricht trekt ook 450.000 euro uit als marktimpuls om de stad Europees op de kaart te zetten voor bedrijfsvestigingen. Ook zet de gemeente alle projecten door in de dertien programma�s in het kader van het GSB en worden nieuwbouwplannen verder uitgewerkt. Die moeten zeshonderd nieuwe huizen opleveren.

Ten slotte gaat Maastricht parkings aanpakken, waaronder de garage onder het Onze Lieve Vrouweplein.

Reageer op dit artikel