nieuws

Levende grasmaaiers

bouwbreed

sambeek ­ Duizenden euro�s heeft Rijkswaterstaat Limburg bespaard. Per ongeluk. Het gras op het sluiseiland bij het Brabantse Sambeek dreigde het uitzicht van medewerkers te belemmeren en moest korter. Het regelen van een aanbesteding strandde al snel op geldgebrek. Dan maar per pont een kudde schapen overvaren om de klus te klaren. De overtocht kostte […]

sambeek ­ Duizenden euro�s heeft Rijkswaterstaat Limburg bespaard. Per ongeluk. Het gras op het sluiseiland bij het Brabantse Sambeek dreigde het uitzicht van medewerkers te belemmeren en moest korter. Het regelen van een aanbesteding strandde al snel op geldgebrek. Dan maar per pont een kudde schapen overvaren om de klus te klaren.

De overtocht kostte 35 euro. Volgens Rijkswaterstaat Limburg is dat al gauw een paar duizend euro goedkoper dan een aanbesteding. De organisatie denkt er al over om de dieren op meer plaatsen in te zetten.

De schapen blijven op het sluiseiland tot het hoogwater wordt. “De Maas staat nu extreem laag, dus voorlopig blijven ze nog”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel