nieuws

Lege kantoren vorderen tegen kamernood

bouwbreed Premium

den haag ­ Lege kantoren vorderen om het tekort aan studentenkamers te verkleinen. Als het aan de SP ligt, komen er op die manier 84.000 kamers bij. Tweede Kamerlid Vergeer houdt hiervoor een pleidooi tijdens een actie van studenten vandaag in het kader van de landelijke kamerdag.

Studenten voeren vandaag actie voor een oplossing voor de kamernood. De niet commerciële kamerbemiddelingsbureaus uit Rotterdam, Amsterdam, Wageningen en Utrecht bieden de Tweede Kamer een mal aan. Deze mal, ontwikkeld door vijf studenten van de Hogeschool van Utrecht, maakt het mogelijk snel te bepalen of het haalbaar is om een kantoorpand om te bouwen tot een jongerencomplex.

Minister Dekker (VROM) heeft overigens vlak voor het zomerreces in overleg met de Tweede Kamer nog gezegd dat zij de beschikbaarheid van kantoren voor studentenhuisvesting een zaak vindt van de vastgoedeigenaren.

SP­senator Van Raak zal over enkele weken het vorderen van kantoren aankaarten tijdens de behandeling van de wijziging van de Huursubsidiewet in de Eerste Kamer.

Reageer op dit artikel