nieuws

Landingsbaan Eelde langer

bouwbreed

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Schultz van Haegen (verkeer) aan commissaris van de koningin Alders in Groningen. Met de toezegging van de staatssecretaris komt een einde aan lange onderhandelingen over de toekomst van het vliegveld. Schultz van Haegen verbindt wel voorwaarden aan het bedrag. Alle exploitatieverliezen komen tot 2016 voor rekening van de aandeelhouders. […]

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Schultz van Haegen (verkeer) aan commissaris van de koningin Alders in Groningen.

Met de toezegging van de staatssecretaris komt een einde aan lange onderhandelingen over de toekomst van het vliegveld. Schultz van Haegen verbindt wel voorwaarden aan het bedrag. Alle exploitatieverliezen komen tot 2016 voor rekening van de aandeelhouders. De staatssecretaris verplicht de aandeelhouders ook om het vliegveld minstens tot dat jaar open te houden. De aandelen van Groningen Airport Eelde zijn voor een groot deel in handen van de provincies Groningen en Drenthe en een aantal omliggende gemeenten, waaronder Assen en Groningen.

De aandelen die het Rijk in handen heeft, worden om niet overgedragen aan de regionale aandeelhouders. De aandeelhouders nemen eind dit jaar een besluit over de verdeling van de aandelen van de staat. Als de aandeelhouders ook officieel toezeggen dat het vliegveld tot 2016 open blijft, ontvangt het vliegveld de beloofde miljoenen.

Daarmee is uitbreiding van de start­ en landingsbanen nog niet helemaal zeker. Vandaag behandelt de Raad van State de beroepsprocedure die buurtbewoners zijn begonnen tegen de voorgenomen baanverlenging. (ANP)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels