nieuws

Landelijke website maakt huursector toegankelijker

bouwbreed

den haag ­ Een nieuwe landelijke website voor huurwoningen moet deze markt wat minder ontoegankelijk maken voor woningzoekenden. De site, WoonDomein.nl, is gisteren van start gegaan en vertegenwoordigt nu al de helft van het corporatiebezit in Nederland.

Doel is binnen twee jaar uit te groeien tot dé landelijke website voor de corporatiesector. Daarnaast is WoonDomein.nl ook een marktplaats voor andere aanbod, zoals studentenhuisvesting, duurdere huurwoningen en te verkopen huur­ en nieuwbouwwoningen. Andere aanbieders, zoals institutionele beleggers, kunnen ook op de site terecht met hun producten.

Het initiatief is afkomstig van de Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden, Maaskoepel en woningnet. Samen vertegenwoordigen zij 115 corporaties in de regio�s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Gooi en Vechtstreek, Almere, Lelystad en Gouda.

Het woningtekort en de wachttijden worden er weliswaar niet minder om, maar het wordt voor de consument wel makkelijker een weg te vinden in het aanbod, aldus de initiatiefnemers.

Voorzitter van de Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden, C. Begemann: “Dat doen we door een overzicht te bieden van het actuele aanbod en inzicht in de regelgeving. Hierdoor zijn de consumenten beter in staat de woning te kiezen die bij hen past.”

Bezoekers van de site krijgen na het beantwoorden van enkele vragen een overzicht van de gemeenten waar zij zich mogen vestigen.

“De gezamenlijke ontwikkeling van één centrale ingang zorgt ervoor dat de consument het woningaanbod en de corporaties makkelijker vindt en herkent, en draagt daardoor bij aan een consumentgerichter imago van de huursector”, aldus de voorzitter van de initiatiefgroep, directeur Ton Jochems van de Stichting Sociale Huisvesting.

Reageer op dit artikel