nieuws

Lafarge steekt mes in bedrijfsonderdelen

bouwbreed Premium

parijs ­ Bouwstoffenreus Lafarge zal nog voor de jaarwisseling voor 400 tot 600 miljoen euro aan bedrijfsonderdelen verkopen. Het gaat om activiteiten die niet tot de kernactiviteiten van het Franse concern behoren. Het bedrijf dat waarschijnlijk als eerste van de hand gaat is Materis, een onderneming die zich richt op speciale materialen. De verkoop van […]

parijs ­ Bouwstoffenreus Lafarge zal nog voor de jaarwisseling voor 400 tot 600 miljoen euro aan bedrijfsonderdelen verkopen. Het gaat om activiteiten die niet tot de kernactiviteiten van het Franse concern behoren.

Het bedrijf dat waarschijnlijk als eerste van de hand gaat is Materis, een onderneming die zich richt op speciale materialen. De verkoop van het aandeel van 20 procent levert volgens analisten vermoedelijk 200 miljoen euro op. De opbrengsten worden gebruikt om de schuldenlast te reduceren.

Lafarge heeft zijn operationele bedrijfsresultaat in de eerste helft van het jaar met 23 procent zien dalen tot 670 miljoen euro. De omzet nam met 12 procent af tot 6,4 miljard euro.

Het van origine Franse concern Lafarge is met 77.000 medewerkers die werkzaam zijn in 75 landen de grootste bouwstoffenproducent ter wereld. De onderneming realiseerde vorig jaar een omzet van 14,6 miljard euro. Lafarge verwacht dit jaar een soortgelijk resultaat als in 2002.

Reageer op dit artikel