nieuws

Kunststof leiding vergt CE­markering

bouwbreed

leidschendam ­ Eind 2004 wordt naar verwachting de CE­markering van kracht voor kunststof leidingen en bijbehorende producten die niet voor de behuizing van elektrische bedrading worden gebruikt. Brussel wil op die manier het vrije handelsverkeer in de EU bevorderen, omdat het product maar één keer in Europa moet worden getest. De markering is geen kwaliteitsverklaring […]

leidschendam ­ Eind 2004 wordt naar verwachting de CE­markering van kracht voor kunststof leidingen en bijbehorende producten die niet voor de behuizing van elektrische bedrading worden gebruikt. Brussel wil op die manier het vrije handelsverkeer in de EU bevorderen, omdat het product maar één keer in Europa moet worden getest. De markering is geen kwaliteitsverklaring en geeft geen uitsluitsel over de praktische werking van een product. De eisen worden per productgroep uitgewerkt en zijn vervat in Europese normen.

Reageer op dit artikel