nieuws

Komst parkeergarage Leeuwarden dichterbij

bouwbreed Premium

leeuwarden – De komst van een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Leeuwarden is weer een stapje dichterbij. De commissie heeft een positief oordeel gegeven over de plannen. In november neemt de raad de definitieve beslissing. De parkeergarage bestaat uit twee lagen met in totaal 500 parkeerplaatsen. De onderste laag meet 90 bij 80 meter. […]

leeuwarden – De komst van een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Leeuwarden is weer een stapje dichterbij. De commissie heeft een positief oordeel gegeven over de plannen. In november neemt de raad de definitieve beslissing.

De parkeergarage bestaat uit twee lagen met in totaal 500 parkeerplaatsen. De onderste laag meet 90 bij 80 meter. De bovenste laag is iets kleiner, vanwege een nieuw aan te leggen weg die erlangs loopt.

De kosten belopen 20 miljoen euro. Volgens de gemeente is de aannemer nog niet bekend. Ze verwacht dat de bouw eind 2004, begin 2005 kan beginnen.

Reageer op dit artikel