nieuws

Infiltratiekrat biedt uitkomst

bouwbreed

arnhem ­ Autocentrum Leo Lobel uit Oosterbeek gebruikt als eerste de reinig­ en inspecteerbare infiltratiekratten van het type Rigo­Fill inspect. De leverancier is Handelsonderneming Watermanagement Products (WMP) uit Arnhem. Aannemer Roseboom uit Ede plaatste ze.

Lobel liet een nieuwe werkplaats en toonzaal bouwen. Roseboom voerde er de riolering en bestrating voor uit. De opdracht voorzag ook in een infiltratievoorziening. De aannemer stelde voor daar infiltratiekratten voor te gebruiken. Door de geringe ruimte kon er geen infiltratiebuis worden toegepast voor de benodigde buffercapaciteit. De kratten bieden wel die capaciteit. Aan de voorzijde realiseerde Roseboom een pvc­put met een doorsnede van 315 millimeter met een aansluiting van 200 millimeter. Langs die weg kan een camera later het systeem inspecteren of een reiniger worden ingelaten.

De aannemer kon in één uur 8 vierkante meter aan infiltratiekratten plaatsen. WMP levert aansluitingen van 110 tot 500 millimeter. Die worden op een aansluitplaat in spievorm geleverd en met schroeven vastgezet.

Reageer op dit artikel