nieuws

Heidelberg Cement sterker in grensregio

bouwbreed

heidelberg ­ Bouwstoffenconcern Heidelberg Cement versterkt zijn positie in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn­Westfalen. In principe is overeenstemming bereikt over de aankoop van de portlandcementfabriek Bosenberg Bücker­Flüren. Tot de over te nemen activiteiten behoren zowel een cementfabriek in Ahlen als twee installaties voor transportbeton in Waltrop en Recklinghausen. De cementafzet van Bosenberg bedroeg vorig […]

heidelberg ­ Bouwstoffenconcern Heidelberg Cement versterkt zijn positie in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn­Westfalen. In principe is overeenstemming bereikt over de aankoop van de portlandcementfabriek Bosenberg Bücker­Flüren.

Tot de over te nemen activiteiten behoren zowel een cementfabriek in Ahlen als twee installaties voor transportbeton in Waltrop en Recklinghausen. De cementafzet van Bosenberg bedroeg vorig jaar een half miljoen ton.

Heidelberg Cement is van plan het bedrijf Bosenberg dat 74 medewerkers heeft, te integreren in de Anneliese Groep. Of de samenvoeging gepaard gaat met het verlies van arbeidsplaatsen is nog niet duidelijk. Heidelberg Cement is voor ruim 90 procent eigenaar van de Anneliese Groep.

Reageer op dit artikel