nieuws

HBG Civiel brengt gracht terug in IJlst

bouwbreed

ijlst – HBG Civiel uit Beetsterzwaag metselt in het Friese IJlst de kades van een nieuw stuk gracht van ongeveer 80 meter lang. Voorheen werd de gracht op deze plek doorbroken door de fabriek van Nooitgedagt. Nu de fabriek is verdwenen, is er weer plaats voor de gracht. HBG won de prijsvraag over de invulling […]

ijlst – HBG Civiel uit Beetsterzwaag metselt in het Friese IJlst de kades van een nieuw stuk gracht van ongeveer 80 meter lang. Voorheen werd de gracht op deze plek doorbroken door de fabriek van Nooitgedagt. Nu de fabriek is verdwenen, is er weer plaats voor de gracht.

HBG won de prijsvraag over de invulling van het voormalige terrein. In januari is de kavel gesaneerd en sinds april is HBG met de gracht aan het werk. De verwachting is dat begin november weer water door de gracht stroomt. HBG verzorgt uitsluitend de infrastructuur op het terrein en dus niet de woningbouw. De kosten van de infrastructuur bedragen inclusief de sanering bijna 2,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel