nieuws

Geluidsschermen in Hilversum langs A27

bouwbreed

hilversum ­ Langs de A27 bij Hilversum worden geluidsschermen geplaatst. De gemeente Hilversum heeft Rijkswaterstaat daartoe vergunning verleend. De schermen komen ter hoogte van het klooster de Stad Gods. Opmerkelijk is dat de vergunning werd verleend ondanks dat de gemeentelijke welstandscommissie de schermen had afgekeurd. De commissie vond de geluidswering niet mooi genoeg. Met name […]

hilversum ­ Langs de A27 bij Hilversum worden geluidsschermen geplaatst. De gemeente Hilversum heeft Rijkswaterstaat daartoe vergunning verleend. De schermen komen ter hoogte van het klooster de Stad Gods.

Opmerkelijk is dat de vergunning werd verleend ondanks dat de gemeentelijke welstandscommissie de schermen had afgekeurd. De commissie vond de geluidswering niet mooi genoeg. Met name omdat het twee jaar duurt voordat de schermen zijn volgegroeid met planten.

De reden dat toch vergunning is verleend zit in een ambtelijke fout. Doordat te laat duidelijk was dat de bouw van de geluidsschermen getoetst moest worden aan een nieuw bestemmingsplan, verliep de bezwaartermijn. De gemeente moest Rijkswaterstaat toen de vergunning geven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels