nieuws

Europees geld voor gemeente Dronten

bouwbreed Premium

dronten ­ De provincie Flevoland betaalt ruim 1,1 miljoen euro mee aan de herontwikkeling van winkelcentra in de gemeente Dronten. Het centrum van Swifterbant en van Biddinghuizen wordt onder handen genomen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft vanuit het Europese programma �bevordering leefbaarheid landelijk gebied� besloten 420.000 euro bij te dragen aan het centrum in […]

dronten ­ De provincie Flevoland betaalt ruim 1,1 miljoen euro mee aan de herontwikkeling van winkelcentra in de gemeente Dronten. Het centrum van Swifterbant en van Biddinghuizen wordt onder handen genomen.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft vanuit het Europese programma �bevordering leefbaarheid landelijk gebied� besloten 420.000 euro bij te dragen aan het centrum in Swifterbant en 770.000 euro aan het centrum in Biddinghuizen. Naast een uitbreiding van de winkelcentra wordt er bij de herontwikkeling van de twee dorpen veel aandacht besteed aan de verkeerscirculatie en verkeersveiligheid.

Voor de plannen in Biddinghuizen is een intentieverklaring getekend met Plegt Vos. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden in de loop van 2006 afgerond. Voor de activiteiten in Swifterbant is een intentieovereenkomst gesloten met Drobis. Dit is een combinatie van Bramer, MCP, Bouwbedrijf van der Steeg en Groothuis. Het project wordt in het najaar van 2005 opgeleverd.

Reageer op dit artikel