nieuws

Erkende leerbedrijven krijgen toelage voor assistentschilders

bouwbreed Premium

waddinxveen ­ De schilders­ en onderhoudsbranche heeft de leeftijdsafhankelijke subsidie (LAS) uitgebreid naar de assistentenopleiding. Werkgevers die personeel in dienst hebben dat zich laat scholen tot assistent komen in aanmerking voor subsidie. Dat maakte Savantis bekend.

Savantis is het kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven voor de afbouwsector. (www.savantis.nl) “Naast de bestaande vergoedingen voor schilders en glaszetters op niveau twee en drie, geldt vanaf het schooljaar 2003­2004 ook een subsidie voor de assistentenopleiding op niveau één”, aldus een toelichting van Savantis. Door ook assistenten in opleiding te subsidiëren, hoopt de organisatie de instroom van leerlingen van 22 jaar en ouder te stimuleren.

De subsidieregeling kent drie vergoedingen, te weten een startsubsidie, een examenpremie en een diplomapremie. Alleen erkende leerbedrijven komen voor de toelage in aanmerking. “De subsidie wordt alleen uitbetaald wanneer de werkgever de leerling doorbetaalt tijdens het volgen van de lessen op school.”

Verder heeft Savantis bekendgemaakt dat Gebroeders van der Plas Schilderwerken uit Rosmalen en stukadoorsbedrijf J.P. de Koning uit Purmerend de beste leerbedrijven zijn in respectievelijk de sectoren Schilderen en Onderhoud en Stukadoren en Afbouw. De verkiezing van het beste leerbedrijf van de sector vindt jaarlijks plaats.

Reageer op dit artikel