nieuws

Einde aan subsidie vaarwegaansluitingen

bouwbreed

den haag ­ Het eind van de subsidieregeling vaarwegaansluitingen is in zicht. Tot eind dit jaar kunnen bedrijven een aanvraag indienen voor een bijdrage in de kosten van een aansluiting op het vaarwegennet. Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat ontkent dat de subsidie ophoudt vanwege de bezuinigingen. De Subsidie bedrijfsgebonden vaarwegaansluitingen eindigt […]

den haag ­ Het eind van de subsidieregeling vaarwegaansluitingen is in zicht. Tot eind dit jaar kunnen bedrijven een aanvraag indienen voor een bijdrage in de kosten van een aansluiting op het vaarwegennet.

Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat ontkent dat de subsidie ophoudt vanwege de bezuinigingen. De Subsidie bedrijfsgebonden vaarwegaansluitingen eindigt volgens planning. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage aan de omschakeling van wegvervoer naar binnenvaart moeten bedrijven aantonen dat zij investeren in de infrastructuur en overslagvoorzieningen. De subsidie bedraagt maximaal de helft van de projectkosten, maar niet meer dan 680.670,32 euro.

Reageer op dit artikel