nieuws

Eetcafé, bibliotheek wasserette in één

bouwbreed Premium

harderwijk ­ In het hart van het nieuwe Harderwijkse stadsdeel Drielanden verrijst komend jaar het grootste en breedste multifunctionele centrum van Nederland. Centrum De Bogen, dat in opdracht van de gemeente en Omnia Wonen wordt gebouwd, biedt straks onderdak aan zeventien voorzieningen van vijftien organisaties en instellingen. Een basisschool, een bibliotheek, een sporthal, een wasserette, […]

harderwijk ­ In het hart van het nieuwe Harderwijkse stadsdeel Drielanden verrijst komend jaar het grootste en breedste multifunctionele centrum van Nederland. Centrum De Bogen, dat in opdracht van de gemeente en Omnia Wonen wordt gebouwd, biedt straks onderdak aan zeventien voorzieningen van vijftien organisaties en instellingen.

Een basisschool, een bibliotheek, een sporthal, een wasserette, een kinderdagverblijf, een eetcafé, ateliers, een activiteitencentrum, een zorgbaken voor ouderen, een wijksteunpunt van de politie en 120 appartementen krijgen onder meer een plek in het multifunctionele gebouw. De totale bouwkosten bedragen ongeveer 35 miljoen euro.

De opzet van het complex en de samenwerking tussen het grote aantal partijen maken het project bijzonder. Gemeente Harderwijk is opdrachtgever van school, sporthal en wijkcentrum, Omnia Wonen ontwikkelt de appartementen en de verschillende ruimten waar alle andere voorzieningen een plek krijgen. Bouwbedrijf De Vroom uit Harderwijk realiseert het deel in opdracht van de gemeente, Dura Vermeer bouwt voor Omnia Wonen.

September 2004 moeten school en sporthal klaar zijn, de rest van het complex wordt in de maanden daarna opgeleverd. Drielanden telt straks 4600 woningen.

Reageer op dit artikel