nieuws

Duurzame Inalfa­Ares in handen van Inventum

bouwbreed

bilthoven ­ Fabrikant van warmteapparatuur Inventum neemt Inalfa­Ares over. Door de aankoop verbreedt de onderneming uit Bilthoven haar productenpalet met een aantrekkelijke warmtepomp en een zonneboiler.

Het in Venray gevestigde bedrijf Inalfa­Ares stelde zich ten doel marktleider te worden op het terrein van duurzame energieproducten. De firma bouwde voort op de ervaring van de sinds 1946 actieve technisch fabrikant Inalfa en het in 1997 opgerichte ingenieursbureau Ares. Afgelopen jaren concentreerde Inalfa­Ares zich op de grillige markt voor slimme energievriendelijke apparatuur. Het bedrijf slaagde er niet in het hoofd boven water te houden en raakte in staat van faillissement.

“De marktomstandigheden zijn momenteel zeker niet gemakkelijk”, aldus marketingmanager A. Eijkelenboom van Inventum. “Laten we maar zeggen dat de bezuinigingsplannen van de regering zeker geen impuls geven. Belangrijk is daarom voor een bedrijf als het onze de markt breed te kunnen benaderen.”

Eijkelenboom verwacht dat de renovatiemarkt voor investeringen in duurzame energie door het kabinetsbeleid een fikse tik krijgt. De schade voor de nieuwbouw blijft in zijn ogen beperkt, omdat zonder milieuvriendelijke toepassingen de normen voor efficiënt energiegebruik onhaalbaar zijn.

Paradepaard van Inalfa­Ares is de warmtepomp Energion. Het systeem levert een besparing van 60 tot 70 procent op ten opzichte van een hoogrendements centrale verwarming. De Energion maakt gebruik van de bodemtemperatuur om woningen naar wens te verwarmen of af te koelen. De energie uit de bodem wordt in de warmtepomp geleid en overgedragen op een milieuvriendelijk koudemiddel. Onder druk volgt de afgifte van warmte aan het verwarmingssysteem.

Zonneboiler

Naast de warmtepomp krijgt Inventum door de overname de zonneboiler Solares in zijn assortiment. De boiler wordt geleverd in een uitvoering van 80 of 130 liter, geschikt voor gezinnen tot zes personen.

Van de twintig medewerkers die Inalfa­Ares telde, zal slechts een kleine groep zijn werk kunnen behouden. Gesprekken zijn gaande met medewerkers die bereid zijn te verkassen van Venray naar Bilthoven.

Reageer op dit artikel