nieuws

Duitsland bouwt vooral uit vrees

bouwbreed

wiesbaden ­ Het aantal afgegeven bouwvergunningen is in Duitsland de eerste helft van het jaar met 16,3 procent toegenomen tot bijna 159.000. Of de sterke stijging zich vertaalt in daadwerkelijke bouwproductie is echter maar zeer de vraag. De toename is vooral veroorzaakt door de vrees dat binnenkort drastisch gekort zal gaan worden op de riante […]

wiesbaden ­ Het aantal afgegeven bouwvergunningen is in Duitsland de eerste helft van het jaar met 16,3 procent toegenomen tot bijna 159.000. Of de sterke stijging zich vertaalt in daadwerkelijke bouwproductie is echter maar zeer de vraag. De toename is vooral veroorzaakt door de vrees dat binnenkort drastisch gekort zal gaan worden op de riante eigenhuistoelage. In de eerste zes maanden van het jaar steeg het aantal vergunningen voor de bouw van wonngen met 17,5 procent tot 140.980. Bij de niet­woongebouwen daalde het aantal vergunningen met 3,8 procent tot krap 89.000. De klad zit het sterkst in de kantorenbouw, met een daling van 18,9 procent tot 9.654.

Reageer op dit artikel