nieuws

Demarec zet losse tanden in bek van nieuwe roterende vergruizer

bouwbreed

De starre DR­P­45­S is vooral bedoeld om beton en wapeningstaal te scheiden, de roterende DR­P­45­R doet dat ook en voert eveneens het eigenlijke sloopwerk uit. Beide vergruizers vormen de tussenmaat uit wat uiteindelijk een reeks van zes uitvoeringen moet worden. Demarec wil drie starre en drie roterende vergruizers leveren. De kleinste starre variant zal 2100 […]

De starre DR­P­45­S is vooral bedoeld om beton en wapeningstaal te scheiden, de roterende DR­P­45­R doet dat ook en voert eveneens het eigenlijke sloopwerk uit.

Beide vergruizers vormen de tussenmaat uit wat uiteindelijk een reeks van zes uitvoeringen moet worden.

Demarec wil drie starre en drie roterende vergruizers leveren. De kleinste starre variant zal 2100 kilo wegen en wordt met machines van 20 tot 30 ton gebruikt, de grootste weegt 3500 kilo en is bedoeld voor machines van 40 tot 60 ton.

Het kleinste roterende model zal 2450 kilo wegen en komt te hangen aan machines van 22 tot 35 kilo, de grootste weegt 4000 kilo en is bedoeld voor machines van 42 tot 60 ton.

De beweegbare bek heeft een verwisselbare grond­tandplaat waarop twee verwisselbare tanden zitten. In de vaste bek zitten verwisselbare schraaptanden. De tandplaten in de vaste bek kunnen ook worden omgedraaid zodat ze langer meegaan. In de bekken zitten ook verwisselbare knipmessen. De demontabele slijtdelen verlengen de levensduur van de vergruizer omdat de bekken nauwelijks meer worden opgelast. De warmte die bij het lassen vrijkomt vermoeit het moedermateriaal dat daardoor sneller bezwijkt.

De losse delen verbeteren ook de exploitatie omdat de monteur op de locatie slijtdelen kan vervangen.

Demarec benadrukt dat de vergruizers voor een lange exploitatieperiode zijn gebouwd. Zo zijn de ophangpunten en het plaatwerk wat zwaarder uitgevoerd dan concurrerende producten. Een stofafdichting houdt het overgedimensioneerd scharnierpunt schoon terwijl een stofluik het draaiende gedeelte van de roterende variant beschermt. Deze uitvoering roteert door middel van twee draaimotoren. Er zit een oliedoorvoer met twee extra kanalen.

De fabrikant monteert in alle vergruizers een hydraulische cilinder met een snelgangventiel. Dit ventiel brengt de cyclustijden in overeenstemming met de werkelijke arbeidscyclus. Het ventiel werkt alleen wanneer de bek sluit en geen weerstand ondervindt.

Monteur kan op locatie slijtdelen vervangen

Reageer op dit artikel