nieuws

Delen nieuwe A50 open voor verkeer

bouwbreed Premium

VEGHEL ­ Het verkeer tussen Eindhoven en Oss kan gebruik maken van delen van een nieuw stuk autosnelweg A50. Hoewel verkeersminister Peijs de nieuwe verbinding al in juli officieel opende, is pas afgelopen week het eerste stuk tussen Veghel en Uden voor verkeer opengesteld. Ook de omleiding om Son en Breugel is afgelopen week geopend. […]

VEGHEL ­ Het verkeer tussen Eindhoven en Oss kan gebruik maken van delen van een nieuw stuk autosnelweg A50. Hoewel verkeersminister Peijs de nieuwe verbinding al in juli officieel opende, is pas afgelopen week het eerste stuk tussen Veghel en Uden voor verkeer opengesteld. Ook de omleiding om Son en Breugel is afgelopen week geopend.

De oude verbinding, een tweebaans weg, gaat dwars door de dorpskernen van onder meer Son en Breugel, Veghel en Mariaheide. Dat levert al decennia lang grote overlast op. Dagelijks maken een kleine 25.000 automobilisten gebruik van de weg. De aanleg van de nieuwe snelweg kost ongeveer 360 miljoen euro. De werkzaamheden begonnen in 2000. Volgend voorjaar wordt het gedeelte bij Sint­Oedenrode in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel