nieuws

Compromis over wildtunnel onder A59

bouwbreed Premium

den bosch ­ Er is een compromis bereikt over de afmetingen van de tunnels voor wild en kleinere dieren onder de A59 tussen Rosmalen en Geffen. De grootste wildtunnel wordt nu 8 meter breed en krijgt lichtopeningen. Volgens de provincie Noord­Brabant is dat de maximale breedte in het tracé. De ministeries van Verkeer en Waterstaat […]

den bosch ­ Er is een compromis bereikt over de afmetingen van de tunnels voor wild en kleinere dieren onder de A59 tussen Rosmalen en Geffen. De grootste wildtunnel wordt nu 8 meter breed en krijgt lichtopeningen. Volgens de provincie Noord­Brabant is dat de maximale breedte in het tracé.

De ministeries van Verkeer en Waterstaat en van LNV (Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit) hebben maandenlang geruzied over de tunnels. Het tracébesluit voor de A59 ging uit van een breedte van 2 meter, terwijl LNV een tunnel van 40 meter breedte eiste. Ook over de kleinere tunnels is overeenstemming: er komen nu vijf buizen met een doorsnee van 40 centimeter en drie tunnels van 2 meter breed en 1 meter hoog.

Reageer op dit artikel