nieuws

Chipshol claimt bijna 100 miljoen euro

bouwbreed Premium

schiphol – De projectontwikkelaar Chipshol eist 97,2 miljoen euro van luchthaven Schiphol. De onderneming probeert al jaren een bedrijvenpark bij het vliegveld op te zetten. Schiphol en de provincie Noord-Holland dwarsbomen het project. De gebiedsontwikkelaar wil het bedrijvenpark op het zogenoemde Groenenbergterrein vestigen. Volgens Schiphol is die locatie niet veilig, omdat ze te dicht bij […]

schiphol – De projectontwikkelaar Chipshol eist 97,2 miljoen euro van luchthaven Schiphol. De onderneming probeert al jaren een bedrijvenpark bij het vliegveld op te zetten. Schiphol en de provincie Noord-Holland dwarsbomen het project.

De gebiedsontwikkelaar wil het bedrijvenpark op het zogenoemde Groenenbergterrein vestigen. Volgens Schiphol is die locatie niet veilig, omdat ze te dicht bij de Aalsmeerbaan ligt. Daarom is er een bouwverbod ingesteld.

Chipshol zegt hierdoor grote schade te lijden, onder meer door de afwaardering van de grondkosten naar agrarische waarde en de gemiste opbrengst van de verhuur van gebouwen. Bij de provincie Noord-Holland heeft de projectontwikkelaar onlangs ook al een schadevergoeding ingediend.

Reageer op dit artikel