nieuws

Britse huizenmarkt weer in versnelling

bouwbreed

londen ­ De Britse huizenmarkt is na een kleine vertraging in het voorjaar de laatste maanden weer fors aangetrokken. Bovendien zijn de vooruitzichten uitstekend.

“De inzakking was maar een tijdelijk verschijnsel, het vertrouwen is weer net zo groot als voorheen”, zegt directeur P. Pedley van Redrow Group. “We verwachten als bouwer alles 150.000 huizen per jaar neer te zetten, maar dat zijn er veel minder dan de 250.000 die volgens studies nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Er is dus nog volop ruimte voor groei.”

De woningbouwer zag de winst in het boekjaar tot 30 juni met 25 procent stijgen tot ruim 150 miljoen euro. De omzet kwam 6 procent hoger uit op 880 miljoen euro.

In het boekjaar leverde Redrow iets meer dan 4000 huizen op, met een gemiddelde verkoopprijs van 215.000 euro. Door een variatie van woningen op veel verschillende locaties te bouwen, voorkomt de groep te veel op één marktsegment te gokken. Bovendien zoekt Redrow steeds naar nieuwe bouwtechnieken. Zo is vorig jaar een joint venture gesloten met de Britse tak van Corus, die onder de naam Framing Solutions woningen in staalskeletbouw bouwt. “De samenwerking voldoet volledig aan de verwachtingen”, meldt groepsvoorzitter Robert B. Jones.

Redrow hoopt begin volgend jaar samen met Framing Solutions een nieuw �huizenmerk� te lanceren, waarbij �off­site� bouw van lichte stalen frames een belangrijke rol speelt. Met dit soort technieken probeert het bedrijf tevens het steeds grotere tekort aan goed opgeleide bouwvakkers te ondervangen.

Reageer op dit artikel