nieuws

Bouwlustige families dromen op RTL van kastelen

bouwbreed Premium

hilversum ­ Televisie­omroep RTL4 start op 6 september een serie over de belevenissen van bouwende burgers. Sponsor van het programma zijn projectontwikkelaar Bouwfonds, catalogusbouwer Goldewijk en Raab Karcher Bouwstoffen.

Onder de titel Van Kavel tot Kasteel worden drie bouwlustige families gevolgd. Twee gezinnen met kinderen kiezen voor nieuwbouw. Een ouder echtpaar gaat rigoureus aan de slag met een woning op leeftijd. Alleen de buitenmuren blijven nog overeind.

Tot en met 29 november zijn de families elke zaterdag te volgen vanaf 18.30 uur. Op zondag volgt een herhaling. In de serie rijgen zich de meevallers, tegenslagen en hoog oplopende emoties aaneen. De productie van het gesponsorde programma is in handen van Networks Limited.

Gewone burger

Raab Karcher ziet het sponsoren van de televisieserie als een goede mogelijkheid om het nieuwe showroomconcept Inspiration bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Weliswaar blijft de bouwstoffenspecialist zich richten op het bedrijfsleven, maar met het ommetje via de gewone burger speelt de onderneming zich extra in de kijker. “Raab Karcher blijft een groothandel die uitsluitend bouwmaterialen, keukens en sanitair aan particulieren levert via aannemers en projectontwikkelaars”, aldus marketingmanager P. Borjans.

In Van Kavel tot Kasteel snuffelt een echtpaar uit Kerkrade in een showroom volgens de formule van Inspiration.

Joos en Tony laten zich adviseren door Barry Schelle die het tweetal en passant ook nog helpt aan een geschikte aannemer en installateurs. Het op bouwavonturen gebaseerde programma geeft concrete informatie over een scala dat reikt van hypotheken, renovatie tot de aanleg van een zwembad. De ene keer komen Bouwfonds en Goldewijk meer aan hun trekken, dan weer sonsor nummer drie van de serie. Wekelijks onderdeel in Van Kavel tot Kasteel is het bezoek aan een droomhuis. In de prijsvraag Win een Superhuis krijgen de kijkers de kans een huis te winnen.

Reageer op dit artikel