nieuws

Binnen een dag in kantoor aan de slag met IP Telefonie

bouwbreed

utrecht ­ Vastgoedbeheerder New Element en telefoniespecialist Avit Systems hebben een concept ontwikkeld waardoor huurders in een kantoor binnen een dag aan de slag kunnen. De proef ten behoeve van Rabo Onroerend Goed Nederland in Utrecht wordt door de initiatiefnemers als geslaagd beschouwd.

Sleutel tot het concept is het gebruik van IP Telefonie waardoor telefoontoestellen gebruikmaken van het internet­protocol voor de datacommunicatie. De werkwijze maakt mogelijk dat reeds de dag na de verhuizing alle werkplekken zijn voorzien van functionerende telefoons en internetverbindingen. Zelf kabels trekken is niet nodig. Het bestellen van leveranciers en telefoonnummers evenmin. Wie zijn werkplek tijdelijk mee naar huis wil nemen, gaat zijn gang maar.

“Als huurder kun je naar wens je oude nummers meenemen of nieuwe laten toekennen”, aldus A. van Breukelen van New Element. “Ondernemers die kantoorruimte huren, moeten vaak veel van hun kostbare tijd in de aanleg van de verbindingen steken. Heeft het bedrijf meer werkplekken nodig dan moet het plafond weer open. Behalve op onze locatie in Utrecht”. Al 32 huurders profiteren van de mogelijkheden.

Van Breukelen ziet louter voordelen. De huurder is goedkoper uit. De vastgoedbeheerder profiteert zelfs nog meer. “IP Telefonie is een extra dienst en zo voor het vastgoedbedrijf een nieuwe bron van inkomsten. Als tweede voordeel voor de aanbieders geldt dat de vraag naar kantoorruimte met dergelijke pluspunten toeneemt”.

Telefoontikken

Voor de investeringskosten hoeven de vastgoedbeheerders de stap naar IP Telefonie niet te laten, vindt Van Breukelen. Via de telefoontikken worden de kosten snel terugverdiend. Vastgoedbedrijven behalen door centrale inkoop schaalvoordeel en kunnen een marge laten rusten op de prijs die ze aan de ­ niets vermoedende ­ huurder doorberekenen. “De facturering verloopt bovendien geheel automatisch. Zonder extra inspanning en medewerkers haal je dus een prima investeringsrendement. Het mes snijdt echt aan alle kanten”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels