nieuws

Bibliotheek van Vredespaleis krijgt er zeven kilometer bij

bouwbreed

De bibliotheek van het honderd jaar oude gebouw wordt gemoderniseerd. Er komt meer ruimte om de almaar groeiende collectie boeken en tijdschriften te herbergen. Bibliothecaris J. Vervliet verwacht dat als de uitbreiding in 2006 een feit is, de opslagproblemen voor bijna een halve eeuw zijn opgelost. Architectenbureau Wilford Schupp uit Stuttgart begeleidt de verbouwing. Dit […]

De bibliotheek van het honderd jaar oude gebouw wordt gemoderniseerd. Er komt meer ruimte om de almaar groeiende collectie boeken en tijdschriften te herbergen. Bibliothecaris J. Vervliet verwacht dat als de uitbreiding in 2006 een feit is, de opslagproblemen voor bijna een halve eeuw zijn opgelost.

Architectenbureau Wilford Schupp uit Stuttgart begeleidt de verbouwing. Dit tot tevredenheid van de archivaris. Michael Wilford is volgens Vervliet de aangewezen architect voor ht werk, omdat hij vaker ruimten heeft ontworpen voor bibliotheken en archieven. “Bovendien weet hij heel mooi de historische omgeving te laten overlopen in een nieuw gebouw.”

Ook de leeszaal wordt aangepast. “Allemaal leuk en aardig dat het monumentaal is, maar je kunt er nog geen laptop inpluggen”, verzucht Vervliet. Na de verbouwing telt de leeszaal honderd toekomstbestendige werkplekken.

Toch is het niet nodig om oneindig op de groei te bouwen, meent de bibliothecaris. Hij verwacht dat de omslag van papier naar digitale documenten langzaam maar zeker komt. In verdubbeling van het aantal naslagwerken wordt niet voorzien.

De kosten van de verbouwing maakt de Carnegie Stichting voorlopig niet bekend. In 2006 moet het karwei voltooid zijn.

Reageer op dit artikel