nieuws

Arcadis piekert over alternatieve waterpijp

bouwbreed

De methode zou een stuk goedkoper uitvallen dan de aanleg van een geheel nieuwe persleiding. “Als mensen van Arcadis voelen we ons medeverantwoordelijk voor de samenleving”, stelt N. Reichart, adviseur groene ruimte en water van Arcadis West. “We zijn begaan met de verziltingsproblemen van de boomkwekers in Boskoop en de tuinders in het Westland. Vanuit […]

De methode zou een stuk goedkoper uitvallen dan de aanleg van een geheel nieuwe persleiding.

“Als mensen van Arcadis voelen we ons medeverantwoordelijk voor de samenleving”, stelt N. Reichart, adviseur groene ruimte en water van Arcadis West. “We zijn begaan met de verziltingsproblemen van de boomkwekers in Boskoop en de tuinders in het Westland. Vanuit die betrokkenheid zijn we op zoek gegaan naar oplossingen.”

Arcadis wil zijn plan op korte termijn aanbieden aan zowel de provincie Zuid­Holland als diverse waterschappen. “Het is prima dat de overheid nadenkt over nieuwe pijpleidingen. Beter echter kan gebruik worden gemaakt van de bestaande niet gebruikte capaciteit van onze ondergrondse infrastructuur”, aldus Reichart.

In het huidige stadium wil Arcadis nog niet al te veel details van zijn plannen kwijt. Eén van de mogelijkheden is de aanleg van buizen in bestaande pijpstelstels.

“Het gebruik van bestaande leidingen heeft tal van voordelen. Onderweg krijgt niemand natte voeten. Ook loop je nergens vervuiling op.”

Reageer op dit artikel