nieuws

Andere aanpak Dordts palenprobleem bepleit

bouwbreed

DORDRECHT ­ De Dordtse Belangenvereniging Funderingsproblematiek (BVFP) wil een nieuw gemeentelijk projectbureau met een deskundig managementteam dat de slepende funderingsproblematiek in Dordrecht aanpakt. De BVFP neemt de dienst Stadswerken niet langer serieus. Dat staat in het rapport �Dordrecht draineert en traineert� dat de BVFP heeft aangeboden aan burgemeester Bandell. De BVFP ligt al jaren met […]

DORDRECHT ­ De Dordtse Belangenvereniging Funderingsproblematiek (BVFP) wil een nieuw gemeentelijk projectbureau met een deskundig managementteam dat de slepende funderingsproblematiek in Dordrecht aanpakt. De BVFP neemt de dienst Stadswerken niet langer serieus.

Dat staat in het rapport �Dordrecht draineert en traineert� dat de BVFP heeft aangeboden aan burgemeester Bandell.

De BVFP ligt al jaren met de gemeente overhoop over de aanpak en het herstel van verzakte woningen. De belangenvereniging zegt in het rapport dat de ambtelijke organisatie grondig moet worden doorgelicht. Ook medewerkers van VROM trokken de conclusie dat de Dordtse aanpak van funderingsherstel anders moet. Inmiddels zijn zeker 3200 woningen in Dordrecht onderzocht, bedrijfspanden en sociale woningbouw niet meegerekend. De schade aan woningen door een te lage grondwaterstand bedraagt nu ongeveer 100 miljoen euro, zei ir. A. Van Wensen van de BVFP.

Reageer op dit artikel