nieuws

Amersfoort mag ziekenhuizen bouwen

bouwbreed Premium

amersfoort ­ De provincie Utrecht heeft een positief advies uitgebracht over nieuwbouw voor de twee ziekenhuizen in Amersfoort. Het Meander Medisch Centrum koopt grond aan de Maatweg, richting Bunschoten. Hoe het miljoenenproject er precies uit gaat zien kan de woordvoerder van het centrum nog niet vertellen. De nieuwbouw moet de beide locaties aan de andere […]

amersfoort ­ De provincie Utrecht heeft een positief advies uitgebracht over nieuwbouw voor de twee ziekenhuizen in Amersfoort. Het Meander Medisch Centrum koopt grond aan de Maatweg, richting Bunschoten. Hoe het miljoenenproject er precies uit gaat zien kan de woordvoerder van het centrum nog niet vertellen.

De nieuwbouw moet de beide locaties aan de andere kant van Amersfoort vervangen. Of de gebouwen van het Elisabeth Ziekenhuis en de Lichtenberg blijven bestaan is nog onduidelijk. Zeker is dat de nieuwbouw op zijn vroegst in 2008 kan worden betrokken.

Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) moet het advies nog overnemen. Daarna moet het bestemmingsplan aan de Maatweg worden aangepast en wordt in overleg met provincie en Rijk een programma van eisen opgesteld. Mede aan de hand daarvan maakt het ziekenhuis een bouwplan. De woordvoerder verwacht niet eerder dan in 2006 met de aanbesteding te beginnen.

Reageer op dit artikel