nieuws

AFM legt forse boetes op wegens overtreding

bouwbreed

amsterdam ­ De beurswaakhond AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft twee vastgoedbeleggers een boete opgelegd van ruim 65.000 euro. De bedrijven handelden tegen de regels toen ze vorig jaar een bod uitbrachten op vastgoedfonds Haslemere, het vroegere Rodamco UK. De boete is opgelegd aan de bedrijven Evia en Allbubbles. Zij kondigden in maart 2002 aan een […]

amsterdam ­ De beurswaakhond AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft twee vastgoedbeleggers een boete opgelegd van ruim 65.000 euro. De bedrijven handelden tegen de regels toen ze vorig jaar een bod uitbrachten op vastgoedfonds Haslemere, het vroegere Rodamco UK.

De boete is opgelegd aan de bedrijven Evia en Allbubbles. Zij kondigden in maart 2002 aan een bod uit te brengen op Haslemere van 67 euro per aandeel. Ze overtroffen daarmee een bod dat door een andere onderneming was uitgebracht. Direct na de bekendmaking schoot de koers van Haslemere, dat een notering heeft aan de beurs in Amsterdam, omhoog van 63 naar ruim 67 euro.

De twee vastgoedbeleggers hadden het bod tijdig bij de AFM moeten melden, zodat de beurswaakhond kan toezien op het adequaat functioneren van de effectenmarkt. Dat is nu niet gebeurd, aldus een verklaring die de AFM vrijdag uitgaf.

Daarnaast stelt de AFM dat Evia en Allbubbles niet op de “geëigende wijze” in overleg traden met Haslemere. De AFM wijst er onder meer op dat een bedrijf niet door een overname mag worden verrast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels