nieuws

Aanspreekpunt voor de bouw komt aarzelend op gang

bouwbreed Premium

den haag ­ Het ministerie van Economische Zaken lijkt nog weinig doordrongen van de taak die het na de parlementaire enquête bouwnijverheid heeft bijgekregen: die van aanspreekpunt voor de bouw. In de begroting is nauwelijks speciale aandacht voor de sector terug te vinden. Wel wordt het mededingingsbeleid in het algemeen met verve ter hand genomen. […]

den haag ­ Het ministerie van Economische Zaken lijkt nog weinig doordrongen van de taak die het na de parlementaire enquête bouwnijverheid heeft bijgekregen: die van aanspreekpunt voor de bouw. In de begroting is nauwelijks speciale aandacht voor de sector terug te vinden. Wel wordt het mededingingsbeleid in het algemeen met verve ter hand genomen. Zo wordt de positie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) versterkt met meer sanctiemogelijkheden en onderzoeksbevoegdheden. Over een mogelijke verzelfstandiging van de NMa is nog geen besluit genomen.

Na de roep tijdens de bouwenquête om een bouwministerie, werd deze taak uiteindelijk bij Economische Zaken neergelegd. Het traditionele bouwministerie (VROM) werd ongeschikt geacht. Dat zou de aandacht voor het (onvoldoende) functioneren van de sector te veel hebben laten versloffen.

Reageer op dit artikel