nieuws

A7 niet opgelapt met Scandinavische olie

bouwbreed Premium

GRONINGEN ­ Rijkswaterstaat (RWS) ziet weinig in het plan van het Groningse ingenieursbureau MUG om de aan slijtage onderhevige A7 met een speciale �wonderolie� op te laten lappen. De relatief goedkope olie zorgt dat het steenmateriaal in het asfalt bijeen blijft en voorkomt dat er gaten in vallen. Zo kan het asfalt nog enkele jaren […]

GRONINGEN ­ Rijkswaterstaat (RWS) ziet weinig in het plan van het Groningse ingenieursbureau MUG om de aan slijtage onderhevige A7 met een speciale �wonderolie� op te laten lappen. De relatief goedkope olie zorgt dat het steenmateriaal in het asfalt bijeen blijft en voorkomt dat er gaten in vallen. Zo kan het asfalt nog enkele jaren in goede conditie blijven. MUG is bereid de operatie voor te financieren.

Juist dat laatste is bij RWS niet in goede aarde gevallen. Volgens de dienst is het niet wenselijk dat een bedrijf zich een meerjarige monopoliepositie verwerft. RWS heeft de initiatiefnemers opgeroepen zich te zijner tijd te melden in de aanbestedingsprocedure. MUG had juist preventief willen werken: de aanbestedingsprocedure duurt zo lang dat de oliebehandeling voor de A7 te laat komt.

Reageer op dit artikel