nieuws

A4 Midden­Delfland: nu of nooit

bouwbreed

den haag ­ Zuid­Holland en de betrokken gemeenten staan voor het blok met het plan voor de aanleg van de A4 Midden­Delfland. Happen de partijen niet, dan komt er wat minister Peijs (verkeer) betreft een einde aan de discussie over het ontbrekende stukje A4 tussen Delft en Schiedam. “Het is de laatste keer dat we […]

den haag ­ Zuid­Holland en de betrokken gemeenten staan voor het blok met het plan voor de aanleg van de A4 Midden­Delfland. Happen de partijen niet, dan komt er wat minister Peijs (verkeer) betreft een einde aan de discussie over het ontbrekende stukje A4 tussen Delft en Schiedam. “Het is de laatste keer dat we het proberen.”

De Zuid­Hollandse gedeputeerde Norder kwam twee jaar geleden met een plan om de discussie uit het moeras te trekken. Naast een verdiepte aanleg van de weg zouden ook natuur en recreatie worden ontwikkeld. Ook dat leverde geen spijkers met koppen op en bleven regio en Rijk soebatten over onder andere de kosten.

“Er is nu een mooie middenweg tussen het plan van Norder en ons plan”, vindt Peijs. Volgens haar moet nu worden geprofiteerd van de slappe tijd in de bouw. Ze is niet bereid haar ambtenaren nog langer op het project te laten studeren. “Het is nu of nooit.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels