nieuws

Woning beter beveiligd tegen inbraak

bouwbreed

voorburg ­ Nederlanders beveiligen hun woning steeds beter tegen inbraak. Vrijwel alle huizenbezitters treffen maatregelen om diefstal te voorkomen.

Dat blijkt uit onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepubliceerd. Vorig jaar had 82 procent van de bewoners extra sloten en grendels op buitendeuren. Dat was tien jaar eerder nog 75 procent.

Ruim driekwart van de mensen heeft buitenverlichting, in 1992 was dat 67 procent. Van de bewoners van een eigen huis zegt 2 procent niet te hebben voorzien in bijzondere voorzieningen tegen inbrekers.

Nederlanders in een huurwoning zijn over het algemeen een stuk minder voorzichtig. Bijna 12 procent van alle woningbezitters heeft bijvoorbeeld een alarminstallatie, bij de huurders daarentegen ligt dat percentage op nog geen 5.

Ook in het geval van vakantie of afwezigheid nemen woningeigenaren meer maatregelen tegen inbraak. Meestal vertrouwen de bewoners op buren en familie. Vier op de tien laten het licht branden en bergen waardevolle spullen tijdelijk beter op.

Reageer op dit artikel