nieuws

Watergedragen lijm

bouwbreed

Watergedragen lijm

Met schrik las ik het artikel ‘Watergedragen lijmen bijna even ongezond’ in de nieuwsrubriek van Cobouw op internet van 11 april. Als één van de onderzoekers binnen IVAM die aan het beschreven onderzoek hebben meegewerkt, was ik nogal geschokt door de verdraaiing van de conclusies van het rapport in dit artikel. Onze hoofdconclusie was, dat de vervangingsplicht niet leidt tot een toename van huidaandoeningen, en dat overige gezondheidseffecten nauwelijks zijn te verwachten. Dit terwijl wel een significante afname van het risico op OPS optreedt. De opmerking in uw artikel dat de oplosmiddelarme producten “nog steeds genoeg andere bestanddelen die (…) kanker en erfelijke afwijkingen veroorzaken” bevatten, zouden wij absoluut niet voor onze rekening nemen, en is dan ook niet in het rapport te vinden.

Tevens menen niet wij dat een deel van de parketleggers en stoffeerders nog met oplosmiddelrijke producten werkt (bij enkele toepassingen), maar komt deze conclusie uit een ander onderzoek, dat in opdracht van deze branches zelf is uitgevoerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels