nieuws

Vossebelt­Ferroflex maakt balans op

bouwbreed

geesbrug ­ Vossebelt­Ferroflex in Geesbrug gaat inkrimpen. De beide directeuren maken de balans op voor welke van de zeven bv’s ze faillissement gaan aanvragen. Vooral op het gebied van constructies gaat het momenteel erg slecht.

“De goede bv’s gaan gebukt onder de slechte bv’s en daar moet verandering in komen”, vertelt mede­directeur Wietze Mulder. Vossebelt­Ferroflex holding bestaat uit drie werkmaatschappijen. “De eerste, de containerbouw, is stabiel. Aircraft Docking is een grillige werkmaatschappij maar de eindbalans is altijd goed. Constructie ligt echter helemaal plat.”

De oorzaak van de slecht draaiende constructiewerkmaatschappij is volgens Mulder te wijten aan een dominosysteem. “In de bouw gaat het slecht. Opdrachten worden door aannemers onder de kostprijs aangeboden. Dit heeft weer als effect dat aannemers ten opzichte van onze constructies extra kritisch zijn. Als er ook maar iets is wat ze niet aanstaat, betalen ze niet.”

Mulder verwacht dat als gevolg van de faillissementen ongeveer vijftien tot twintig van de vijftig banen verloren gaan. Over een week denkt hij meer helderheid te hebben over de faillissementsaanvraag.

Reageer op dit artikel