nieuws

Verlegging trambaan in centrum Den Haag

bouwbreed

den haag ­ De Rivierenbuurt nabij het centrum van Den Haag, wordt ingrijpend veranderd. De gemeente trekt 7,2 miljoen euro uit om het gebied aantrekkelijker te maken.

Het Haagse college van burgemeester en wethouders vindt dat de wijk een ‘achterkantkarakter’ heeft. Dit kan worden ondervangen door verkeerstechnische maatregelen. Zo wordt de trambaan verlegd, waardoor een fietspad en een voetpad bij elkaar komen te liggen. Daarmee kan het karakter van de Schedeldoekshaven worden verbeterd en de kwaliteit van de openbare ruimte worden verhoogd, zo meldt de gemeente.

Bovendien kunnen door het verleggen van het tramspoor gemakkelijker winkels worden gevestigd in de onderste lagen van de ministeries die in dit gebied liggen. De werkzaamheden beginnen nog dit jaar.

In het gebied ligt de Zwarte Madonna, een omstreden flatgebouw dat in de jaren tachtig is gebouwd en volgend jaar wordt gesloopt. Ook zijn er plannen om het huidige onderkomen van het ministerie van Defensie, op loopafstand van de Rivierenbuurt, een andere functie te geven. Hier kunnen onder meer winkels en een hotel komen. Deze voornemens zijn nog niet definitief.

Reageer op dit artikel