nieuws

Ventilatierooster BUVA verlaagt EPC

bouwbreed

Ventilatierooster BUVA verlaagt EPC

barendrecht ­ De zelfregelende ventilatieroosters van het type HR­ZR en TS­ZR verlagen substantieel het Energie Prestatie Coëfficiënt, zegt BUVA Rationele Bouwproducten. De leverancier uit Barendrecht staaft deze bewering met een gelijkwaardigheidsverklaring van TNO. De roosters verminderen de EPC tot 0,09. De HR­ZR en TS­ZR werken zonder elektrische aansturing. De roosters van de serie TopStream­ZR zijn onzichtbaar achter de buitenmuur te plaatsen.

De serie HR­ZR wordt traditioneel op glas gemonteerd. Verdere investeringen in installatietechnische voorzieningen zijn niet nodig. De leverancier biedt via www.buva.nl een eenvoudig hulpprogramma aan voor het doorrekenen van de besparing.

Reageer op dit artikel