nieuws

Veel fouten oplevering appartementsgebouwen

bouwbreed Premium

amersfoort ­ Trappenhuizen en andere gemeenschappelijke delen in nieuwe appartementsgebouwen vertonen te veel gebreken. Een steekproef van Vereniging Eigen Huis bij vierhonderd complexen leverde gemiddeld 52 gebreken in gemeenschappelijke gedeelten op.

De meeste gebreken betreffen slecht schilderwerk en loszittende tegels. Een enkele keer zorgen gebreken voor gevaarlijke situaties, zoals ontbrekende leuningen in trappenhuizen.

De vereniging constateert dat geen formele oplevering van gemeenschappelijke gedeelten plaatsvindt. Als de kopers, verenigd in een vereniging van eigenaren (VvE), de ruimten in gebruik nemen zonder de gebreken te melden, is het moeilijk alsnog de aannemer hierop aan te spreken. In de praktijk draaien zij zelf op voor de herstelkosten. Eigen Huis pleit voor een betere procedure rond de oplevering.

Reageer op dit artikel