nieuws

VastNedfondsen laten wisselend beeld zien

bouwbreed

amsterdam ­ De beursgenoteerde onroerendgoedondernemingen VastNed Offices/Industrial en VastNed Retail hebben het eerste halfjaar wisselende resultaten geboekt. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.

Bij VastNed Offices/Industrial daalde het directe beleggingsresultaat vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 7,8 procent tot 26,7 miljoen euro. Deze afname is te wijten aan een lagere bruto huuropbrengst en licht gestegen exploitatiekosten.

De directie verwacht dat de rest van het jaar een duidelijke daling van het direct beleggingsresultaat per aandeel laat zien. Dit betekent een afname van 7 tot 12 procent.

Bij VastNed Retail ging het een stuk beter. Het directe beleggingsresultaat steeg met 5,7 procent tot 33,6 miljoen euro. Hier namen de bruto huuropbrengsten juist toe en daalden de exploitatiekosten.

Het bestuur is positief over de rest van het jaar. Het directe beleggingsresultaat zal uitkomen op 4,24 per aandeel tegenover 4,15 euro in 2002. Eerder ging de directie nog uit van een gelijkblijvend resultaat. De onroerendgoedportefeuille nam in de eerste zes maanden van het jaar toe tot 1.643 miljoen euro. De vastgoedbelegger kocht onder meer het winkelcentrum Madrid Sur voor 62 miljoen euro. Daartegenover stond de verkoop van een aantal objecten in België en Nederland onder de taxatiewaarde.

De directie verwacht niet dat dit jaar nog een sterk economisch herstel zal optreden. Een gunstige ontwikkeling is volgens Vastned wel dat de rentestand aanhoudend laag is. Daardoor verwacht de vastgoedbelegger een direct beleggingsresultaat per aandeel van 4,24 euro.

Reageer op dit artikel