nieuws

Topman CRH: Dit is de grootste acquisitie die wij ooit deden

bouwbreed Premium

dublin ­ Zelfs in de bouw zegt CRH niet zo veel. Gamma, Karwei of in andere sectoren Heras Hekwerken, Struyck Verwo bestratingen of Kimmenade daksystemen zijn veel bekendere namen. De bedrijven en nog een reeks andere bouwmarkten en producenten van bouwmaterialen hebben één ding gemeen: de eigenaren zitten in een fraai kasteeltje bij Dublin.

Deze week sloeg de Ierse bouwmaterialengigant CRH een grote slag: voor 646 miljoen euro cash werd de distributie­ en bouwproductendivisie van Cementbouw overgenomen.

Bovendien heeft CRH een optie om voor nog eens 47 miljoen als joint venture een 45 procent belang te nemen in de materialendivisie van Cementbouw. Zelfs voor het kooplustige CRH, dat bijna elke maand wel een paar bedrijven opkoopt, is de meest recente overname een transactie van formaat. “Dit is de grootste acquisitie die we ooit hebben gedaan,” zegt topman Liam O’Mahony.

CRH is één van de grootste bedrijven ter wereld op de markt voor bouwmaterialen en de grootste private onderneming van Ierland. CRH is actief in vrijwel alle Europese landen en in de Verenigde Staten met 50.000 werknemers op 1600 locaties in 23 landen. Vorig jaar haalde de Ierse gigant een omzet van 10.794 miljoen euro, waarvan 60 procent in de Verenigde Staten, en een winst voor belastingen van 856 miljoen.

Actief

Reageer op dit artikel