nieuws

Surveillance in ziekenhuis

bouwbreed

HEERENVEEN ­ In het nieuwe beddenhuis van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen surveilleren continu twee brandweermannen. Dat komt doordat dat de eisen voor de brandveiligheid drie maanden voor oplevering van de nieuwbouw zijn aangescherpt. Zo moeten bijvoorbeeld niet alleen de afdelingen, maar ook alle patiëntenkamers beschikken over zelfsluitende deuren.

De gemeente Heerenveen stelde het ziekenhuis verplicht om twee brandwachten in te zetten zolang de nieuwbouw niet aan de aanvullende eisen voldoet. J. van Leerzem, directeur beheerszaken bij De Tjongerschans vindt deze maatregel sterk overdreven. “Onze brandveiligheidsvoorzieningen zijn gecertificeerd. Het is dan ook te veel van het goede om twee brandweermannen in te zetten. Andere ziekenhuizen in het land voldoen ook nog niet aan de aangescherpte eisen en daar lopen ook geen brandweerwachten rond.”

De extra voorzieningen brengen een investering met zich mee van ongeveer 900.000 euro. De Tjongerschans onderzoekt momenteel of er ook alternatieve, gelijkwaardige voorzieningen bestaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels