nieuws

Stankafsluiter maakt beluchting overbodig

bouwbreed

Stankafsluiter maakt beluchting overbodig

noordwijkerhout ­ Arnomij Leidingsystemen uit Noordwijkerhout introduceert de HepvO, een stankafsluiter met een membraan. Hij vervangt de traditionele sifon met waterslot. Na elke spoeling sluit het membraan, zonder bijgeluiden. Een waterslot is gevoelig voor overdruk en onderdruk en kent andere beperkingen. Het moet in horizontale stand gemonteerd worden en meestal zijn beluchting en keerkleppen nodig in het afvoersysteem om de goede werking van het sifon te garanderen. Een zelfsluitend membraan daarentegen is niet gevoelig voor drukverschillen, kan in elke stand gemonteerd worden en veroorzaakt geen borrelende geluiden. In een waterslot kan vuil achterblijven en een verstopping veroorzaken.

Reageer op dit artikel