nieuws

Stadhuis Hilversum uit Madurodam

bouwbreed

HILVERSUM ­ Het Hilversumse raadhuis van Dudok mag dan wereldfaam genieten, Madurodam heeft er geen boodschap aan. De verkommerde replica is uit het toeristenpark verwijderd. Na zo’n 25 jaar zijn de bouwmaterialen van het schaalmodel door weer en wind dusdanig aangetast dat Madurodam het aan het zicht heeft onttrokken.

Mocht Hilversum opnieuw vertegenwoordiging van het Dudokmonument willen, dan dient de gemeente eerst met 120.000 euro over de brug te komen. Madurodam betaalt namelijk alleen uit eigen middelen als het bestuur ervan van mening is dat een belangrijke replica niet in de ministad mag ontbreken. Hilversum heeft echter geen geld voor de vernieuwing van het raadhuisje.

Toch gloort er hoop voor het bouwwerkje. Hilversummer W. Elbert namelijk heeft zich met een flinke dosis enthousiasme opgeworpen tot redder van de replica. Met zijn inzamelingsactie langs burgers en bedrijfsleven hoopt Elbert op korte termijn de maquette weer op de kaart van Madurodam te krijgen.

Reageer op dit artikel