nieuws

Snelmontagekraan van Liebherr op rupsen

bouwbreed

den haag ­ Liebherr heeft de nieuwe snelmontagekraan 32TTR op rupsen voorgesteld. De technologie is volgens de Duitse fabrikant afgekeken van de onderwagentechniek van de hydraulische graafmachines en mobiele kranen.

De bodemdruk is in bedrijf 15 N/cm2 en in transportstand 7 N/cm2. De maten van de onderwagen zijn 583 bij 255 centimeter, de rupsen zelf zijn 392 centimeter lang. De 32TTR kan een maximum snelheid bereiken van 25 meter per minuut, ofwel anderhalve kilometer per uur.

Bij de kraan behoort een speciale aanhangwagen, die ruim twaalf ton aan ballast kan vervoeren. De onderwagen is dusdanig geconstrueerd, dat in totaal lasten tot vijf ton kunnen worden meegenomen, ook over moeilijk terrein.

De kraan is ingevouwen 16,6 meter lang, 2,5 meter breed en 3,8 meter hoog. De giek van de kraan is telescopisch uitschuifbaar tot lengten van 18, 20, 22, 24, 26, 28 en 30 meter en de toren kan naar keuze tot een haakhoogte reiken van 14, 5, 19 en 24 meter. De giek kan tot 20 graden optoppen.

Liebherr heeft tevens een klein kraantje gepresenteerd met een draaikransradius van maar 7,5 meter. Deze 540HC­L12 biedt acht verschillende gieklengten, die in stappen van 5 meter tussen 30 en 65 meter kunnen worden gestaffeld.

De kraan hijst bijna vijf ton op 65 meter. Aan de cabine is bijzondere aandacht besteed: er is een elektronisch monitoringsysteem ingebouwd en voor de machinist zijn tal van comfortabele snufjes ingebouwd. De 32TTR is Liebherrs nieuwste snelmontagekraan. Deze staat op rupsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels